ilmioamore

Livet som mamma till Liam

Tröttisdag!

Publicerad 2012-04-30 20:59:52 i Annika,

Jag är så trött så jag vet inte vad jag ska ta vägen! Det tar på en att aldrig få sova mer än 3 timmar i rad och amma hela tiden. I dag har jag och Liam myst i sängen större delen av dagen medan Luca har möblerat om. Det blev jättebra! Vi har inte hunnit fixa i ordning allt än men så här ser det ut nu.
I morgon ska jag träffa Sofia! Det ser vi fram emot :)

Slottskogen med fina tjejer!

Publicerad 2012-04-29 19:06:41 i Annika,

Underbar dag i dag! Den har spenderats utomhus :) mötte upp Maria, Tp och Therese med hennes lilla Lala och tog en sväng i slottskogen och sedan käkade vi goda pizzor utomhus. Riktigt skön dag! Tack tjejer. Ni är fina ni!

Haga!

Publicerad 2012-04-29 09:32:25 i Annika,

I går tog vi en långpromenad till Haga. Lätt Gbg:s mysigaste del! Det blev en lunch och sedan tillbaka hem. På kvällen hade jag och Liam mys för oss själva då pappan var ute och kollade fotboll. Min lilla älskling somnade vid 20 och vaknade 4 i morse!!! Underbara söndagsmorgonar är ett minne blott...
Senare i dag ska vi träffa Maria :)

Redan fredag!

Publicerad 2012-04-27 15:56:22 i Annika,

Veckorna bara bara flyger fram. Liam är redan 10 veckor i dag! Det blev inget Bvc besök för oss, barnmorskan var sjuk :( vi fick en ny tid på onsdag nästa vecka i stället.
I går var jag med mamsen på stan. Så himla lyxigt att ha med sig mamma som går runt med Liam i vagnen medan jag botaniserar i affärerna :) jag fick med mig lite nytt vårfräscht hem! Nu är vi precis hemkomna från en lunch med Sara, min lilla prins sov så gott i vagnen medan vi smällde i oss goda räkmackor :) Köpte med mig en god flaska rött hem som skall intas med salt in bocca till middag och gorgonzola efteråt i kväll. Trevlig helg!

Myser hemma

Publicerad 2012-04-25 15:28:27 i Annika,

I dag stannar vi inne och myser hela dagen. Natten har varit rätt sömnlös och lilla älsklingen har sovit oroligt och velat amma mycket. Det där med att testa flaskan när han sover/är halvvaken funkade inte :( När han sov så kunde jag sticka in flaskan i munnen men han började inte suga han bara höll munnen uppe och ignorerade flaskan totalt. När han var halvvaken och insåg att han hade något annat än bröstet i munnen blev han jättearg. Att det skulle vara så svårt... På fredag ska vi till BVC, jag hoppas Åsa kan ge oss några goda råd. Liam sover mer på dagarna nu när nätterna inte blir så hela. Så det passar rätt bra att stanna hemma i dag. I morgon ska vi träffa mamma och gå på stan :) Åhh vad jag längtar efter min mamma, världens bästa mamma och mormor!!! Min största förebild ♥

Tog lite bilder nu på morgonen, min lilla gosunge!












Overkligt!

Publicerad 2012-04-25 08:38:28 i Annika,

Det är en sådan overklig känsla att ha blivit mamma. Jag tittar på Liam och kan inte förstå att det är han som har legat inne i min mage i 9 månader. Tänk att vi har skapat detta lilla underverk. Det är ju ett mirakel! Jag undrar hur allt kommer bli när han börjar ta sina första steg, när han säger sitt första ord... Jag vill vara den bästa mamman i världen, alltid finnas där som den största tryggheten och stötta och heja på. Tänk vilket ansvar! Tänk att detta lilla mirakel är så beroende av mig och Luca och att allt vi gör påverkar. Det är mycket känslor som tumlar runt i denna mammas trötta huvud.Allt känns så ofattbart, underbart och lite skrämmande på en och samma gång.

Trött...

Publicerad 2012-04-24 15:16:29 i Annika,

Ännu en sömnlös natt... Testade flaskan men det gick INTE! Vilket resulterade i mycket amning hela natten. I kväll/natt ska jag testa att ge han när han är riktigt trött och inte fullt vaken ( tack för tipset Boel!) Nu kom vi precis hem från en fika med Maria på Le pain, jag åt världens godaste croissant! Liam sov under hela tiden! Inte så konstigt efter denna natt... Nu ligger han i det älskade gymmet och har det roligt :)

Duktig kille

Publicerad 2012-04-23 20:34:38 i Annika,

Som kan vända huvudet alldeles själv och lyfter nacken när han ligger på magen! Min skatt!
Underbart väder i dag, det blev en lång promenad som vanligt :) denna gång med ett stopp på HM. Behövde strumpor till mamman och lite nya bodys till lillen. Kampen med flaskan och nappen fortsätter, i natt sov vi inte så mycket alls. Jag tror Liam är hungrig och behöver äta mer än vad jag kan ge, svårt dock när han vägrar... Jag ger mig inte!

Varken napp eller flaska!

Publicerad 2012-04-22 15:45:07 i Annika,

Nej, nej, nej! Absolut inte något annat än bröstet funkar på min lille prins. Han totalvägrar och blir arg så fort vi försöker ge honom napp eller flaska. Men jag ger mig inte, han måste börja ta flaskan förr eller senare. Det senaste nätterna har det inte blivit mycket sömn för mamman. 2 timmar får jag sova emellan amningen, man hinner knappt somna för ens det är dax igen. Det skulle vara så skönt om vi kunde ge honom en flaska ersättning innan han somnade så att vi alla kunde få några fler timmars sömn. Han växer så mycket och behöver mer och mer mat vår underbara lilla krabat som sover så sött (för tillfället)!

I dag

Publicerad 2012-04-21 22:19:42 i Annika,

Har vi varit ute i det fina vädret på långpromenad annars har vi bara vart hemma och myst! Dagen i bilder;

Operation babyhörna...

Publicerad 2012-04-20 12:02:14 i Annika,

Det finns väldigt mycket fin inredning till babyrum. Jag håller just nu på att välja ut saker till en babyhörna. Vårt tredje rum får bli kombinerat babyrum och kontor. Här är lite av det jag kommer beställa hem:





Babygym!!!

Publicerad 2012-04-19 15:46:53 i Annika,

Oj, vad uppskattat detta var! Liam är verkligen helt fascinerad av figurerna och sprattlar som aldrig förr! Gymmet spelar och blinkar med olika färger :)

I want new spring shoes!

Publicerad 2012-04-18 15:15:17 i Annika,

Innan jag träffade Sara hann jag med en vända på jedviks skor. Åh vad mycket fint! Jag älskar att spetsiga ballerinas och loafers är inne nu :) vill ha, vill ha, vill ha!!!

Finklädd!

Publicerad 2012-04-18 09:42:02 i Annika,

Skjortan som Liam fick av Sofia och Elias passar redan, stl 62. Våran långa pojke! Hoppas han inte hinner spy ner den innan vi ska in och fika med Sara på espresso house! :)

2 månader gammal i dag!

Publicerad 2012-04-17 19:20:45 i Annika,

Tänk så fort det går! Min älskade Liam är så med hela tiden. Han tittar på sitt lilla bi och gör söta ljud. Han har också upptäckt sina händer och suger på dom. Det går längre tid mellan amningen och han sover bättre på nätterna. Jag är världens stoltaste mamma!
Allt gick bra hos Elisabeth och jag är helt återställd från förlossningen. Har gått ner alla kilon plus ett till :)

Nu...

Publicerad 2012-04-17 14:10:37 i Annika,

Beger vi oss till Elisabeth! Gissa vem som kommer somna gott i vagnen? ;)

Lika?

Publicerad 2012-04-16 23:14:04 i Annika,

Här är jag när jag var ungefär lika gammal som Liam. Visst är vi lika :)

Alla barnbarn samlade!

Publicerad 2012-04-16 21:44:14 i Annika,

I går åkte jag och Liam hem till mamma och Per och hälsade på. Det var fullt ös hemma i Ljungskile vill jag lova! Alla barnbarn var hemma på en och samma gång! 6 ungar :) Det blev många intryck för min lille prins.
I kväll har vi badat honom och han ÄLSKAR det! Han är så söt när han ligger med sina uppspärrade ögon och sprattlar så att hela badrummet blir fullt med vatten, även jag! Efter badet hoppade vi i en ren och varm pyjamas och nu sover han så gott ♥
I morgon ska jag tillbaka till min barnmorska på barnmorskegruppen, Elisabeth. Henne har jag inte träffat på två månader, det ska bli kul att få visa upp vårat underverk efter att hon har följt min graviditet steg för steg.
Lite foton från i går;

Fika i uterummet


Stolt mamma


Söta Ida


BusAlfred :)


Lilla Nora


Liam med världens bästa mormor!


Storebror Gustav med lillasyster Astrid


Alla tillsammans!

Uppe med tuppen!

Publicerad 2012-04-14 09:44:32 i Annika,

Som vanligt. Men i natt har Liam sovit riktigt bra, bara ammat en gång så jag kände mig riktigt utvilad när det var dax att gå upp kl 7 då älsklingens stora bruna ögon var klarvakna och inte alls ville ligga kvar i sängen.
I dag ska vi träffa Maria för lite mat på stan :) tråkigt väder men vi får liva upp dagen med varandras sällskap och massa kärlek!

Fixardag!

Publicerad 2012-04-13 19:04:20 i Annika,

I dag fick vi hjälp av mamma med bilen. Vi var och hämtade en gratis blöjhink och babybox på babyproffsen efter det en liten sväng till Ikea för att köpa fler fotolister till köket och färska kryddor. Nu är det fint även där! Tusen tack säger vi till värdens bästa mamma och mormor :) här kommer vår dag i bilder;

Bvc 12 april

Publicerad 2012-04-12 15:01:44 i Annika,

I dag är Liam 62 cm lång och väger 5660 gram. Doktorn undersökte honom och allt är precis som det ska! Han fick även sin första dos av rotarixvaccinet, det smakade gott :) i morgon fyller vår lilleman 7 veckor!

07:00

Publicerad 2012-04-12 07:49:05 i Annika,

God morgon! Här är vi uppe tidigt. Liam är så pigg på morgonen och ligger och sprattlar, skrattar och pratar med mamma. Så söt så man dör! Det kommer nya små ljud hela tiden. I dag ska vi träffa barnmorskan och doktorn. Det ska bli spännande :)

Gos!

Publicerad 2012-04-10 23:35:43 i Annika,

Åh vad vi har myst hela dagen idag! Bara lekt och gosat, så himla mysigt. Jag älskar min prins så mycket att det gör ont i hjärtat!!! Vill bara ge honom så mycket värme och kärlek jag kan. Saknar ord för hur mycket jag älskar dig, min underbara Liam!

Påskafton och påskdagen...

Publicerad 2012-04-09 18:18:09 i Annika,

Under helgen har många av mina vänner varit i stan och jag och Liam passade självklart på att träffa dom! På lördagen träffade vi Madde och Kajsa på dagen, vi fikade och gick på stan och hade det bra tillsammans. Senare var vi hembjudna till Sara och Ali, Liam sov hela kvällen medans dom vuxna käkade hemmagjord pizza och drack öl. Riktigt trevlig kväll! I går träffade vi Helena och Elias :) åh vad mysigt! Har inte sett Helena på ca 1 1/2 år så det var på tiden! I går firade vi även påsk på det italienska viset, Luca hade gjort massa god mat! I dag har mamma och per vart här och gosat med Liam :)
Min lilla älskling växer och frodas! Nu ler han varje dag och är med med blicken hela tiden, han är nyfiken på allt. Blir att köpa ett babygym snarast! Han sover även lite bättre på nätterna :) vi lägger honom i liggdelen från vagnen i sängen så blir det mer ombonat. Nu ska jag börja med middagen, massaman! Mums!!!

Långfredagen!

Publicerad 2012-04-06 21:54:31 i Annika,

I dag har vi vart uppe tidigt och storhandlat. Det blev lite påskägg bl.a. Sen kom Maria hit på lite soffmys :)
I morgon ska jag träffa Madde på stan och sen ska vi hem till Sara och Ali på kvällen! Glad påsk!

Panik!

Publicerad 2012-04-05 17:17:17 i Annika,

Herre Gud! Klockan var 11 45 när jag gick upp idag! Luca tog Liam på morgonen sedan somnade vi alla om och vaknade sååå sent! Jag hade bestämt träff med Maria K kl 11. Det blev ju inget med det. Fy vad dum jag kände mig! Tror det var behövligt med sömnen dock.
Nu är det i alla fall påsk :) jag har pyntat lite så man får lite påskkänsla och köpt nya söta gardiner. Tänkte köpa ett stort påskägg till Liam, hans första påsk.

 

En låång dag!

Publicerad 2012-04-04 22:17:19 i Annika,

Kl är nu 22:10 och lillen sover fortfarande inte! Han är sjukt trött och ligger på mitt bröst och myser. Han somnar säkert snart förhoppningsvis! I dag har det gått i ett. Har det inte varit blöjbyte eller klädbyte så har det vart magont eller hunger. Det blev totalt 6 klädbyten i dag! Jag är helt slut! Men åh vad jag älskar min lilla son! Världens finaste!!
Har ramat in lite bilder nu förresten :)

Händelserik morgon!

Publicerad 2012-04-04 09:55:00 i Annika,

Nu har vi vart vakna i ungefär 3 timmar och Liam har; kissat i soffan och på sin mamma två gånger, spytt ner 1 pyjamas och två bodys, en filt och två handdukar. Det är inte alltid så lätt att vara bebis :)

I går...

Publicerad 2012-04-02 09:34:34 i Annika,

Var jag och Liam hemma hos morbror Martin och hälsade på i hans nya lgh på andra långgatan. Jättemysig lägenhet med kakelugn i varje rum och en jättefin innergård! Det blev en promenad i linne' och hemmagjord pizza :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela