ilmioamore

Livet som mamma till Liam

Nytt system!

Publicerad 2012-06-25 17:19:37 i

Blogg.se håller på att implentera ett nytt system vilket gör att alla bloggar håller på att flyttas över och Iphone-appen inte fungerar för alla. Därför bloggar jag inte som förut. Det är så himla enkelt att blogga från telefonen, jag har sällan tid att sätta mig vid datorn och skriva...
I alla fall, nu har vi varit på BVC och Liam hade växt 5 cm från förra gången! Åsa fick mäta två gånger, helt otroligt vad han växer vår lille! Han hade gått upp i vikt också men ligger liiite under kurvan på vikten eftersom han är så lång. Han är 70 cm lång och väger 7520 gram. En hörntand är även på väg ut :)
Midsommar var väldigt lyckad, vi spenderade den tillsammans med Sara, Ali och Maria i Saras sommarhus på Orust. Vi åt sill och grillade och njöt av livet på landet! Bilder togs med mobilen, väntar även på bilder från Marias kamera så jag kan bjuda på några här. Hoppas ni hade en skön midsommar!
 
 

Smakar

Publicerad 2012-06-19 20:52:13 i Annika,

I dag har Liam fått smaka på spagetti amatriciana :) han slickade lite på en spagetti och smakade lite på såsen från mitt finger. Tror han gillade det :) Han har även fått smaka banan, persika, fil, mangopureè, potatis och majs pureé, ris, blomkål. När vi äter så får han smaka från fingret. Banan är favorit hittills! Han gillar även att dricka vatten från glas :) Min underbara lilla goding!
Det fungerar fortfarande inte att blogga från mobilen :( vet inte om det bara är jag som inte kan? Någon mer som har problem?
 

Liam 4 månader!

Publicerad 2012-06-17 13:34:38 i Annika,

I dag är vår underbara lilla son 4 månader. Han har redan utvecklats på mycket och det händer nya saker varje dag. Det är ett under att se!

Fel på appen!

Publicerad 2012-06-15 20:39:38 i Annika,

Jag kan inte blogga från mobilen, det är något fel med appen? Tråkigt...Så nu sitter jag framför datorn. Tänkte lägga upp lite bilder från igår och idag men dom har jag ju i mobilen. I går var jag och Liam ute och käkade med Maria, jättetrevligt hade vi det =) och idag har vi lunchat och gått på stan med Sara och hennes kärleksmage ♥
Vad gäller sömnen så går det framåt, inatt vaknade Liam bara två gånger! Underbart! Jag mådde såå bra i morse =)
Jag försöker lägga honom i sin säng innan han hinner somna in helt. Han skriker som en stucken gris och grannarna måste ju undra vad vi gör mot vårt stackars barn men Åsa på Bvc säger att det tar några dagar innan han kommer lära sig att somna i sin egna säng. Nu har jag testat i 3 nätter och det går bättre och bättre...
Bjuder på fyra bilder på min stolthet från systemkameran som jag tog för någon vecka sedan.

Smakprover :)

Publicerad 2012-06-13 19:24:03 i Annika,

Nu ska vi äntligen få börja ge Liam lite smakprover! Från 4 månader är det okej att börja. Vi var 7 mammor samlade med våra små bebisar och lyssnade på barnmorskan när hon informerade om mat till de små. Det ska bli så kul att se hur Liam reagerar! Jag var tvungen att gå och köpa två små puréer direkt efter Bvc för att testa men givetvis ska vi göra massa goda olika puréer hemma med mixerstav också!
I dag anlände Liams första converse på posten som jag beställde i går på nätet i stl 19. Dem är lite stora nu men han kommer säkert ha växt i dem snart! Så himla söta!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3019742/images/2012/pic_206523084.jpg" class="image">

Morgonmys!

Publicerad 2012-06-13 08:23:39 i Annika,

Vi har flyttat oss från soffan till mattan på morgonen. Här är det mer plats och finns utrymme till att leka :) i natt var det två timmar emellan Liams vaknanden. Känner mig ändå konstigt nog ganska utvilad :)

Nyttig info!

Publicerad 2012-06-12 22:10:03 i Annika,

Ibland önskar man att man hade fått reda på saker av Bvc lite tidigare! Jag har alltid ammat Liam till sömns när jag nattar honom och sedan lagt ner honom i sin säng sovandes. Det resulterar i att han vaknar och inte alls vill ligga där utan vill fortsätta mysa i min famn. Nu ska jag testa att lägga honom i sin egna säng innan han somnar helt och hålla en hand på honom så att han själv får somna in. Första försöket i kväll gick sådär... Han är ju så van att somna i min famn. Men nu ska han vänjas, jag ska heller inte ta upp han när han vaknar på natten ( om han inte är hungrig) utan bara försöka få honom att somna igen med handen på honom. I morgon ska vi till Bvc igen och prata mat, snart får Liam testa på puré :)
I kväll gjorde Luca hemmagjord pasta! Tisdagslyx!

Rullar!

Publicerad 2012-06-12 12:50:07 i Annika,

I dag den 12 juni rullade Liam över från rygg till mage alldeles själv. Stor dag! Inte ens 4 månader gammal! Nu får vi verkligen hålla koll på honom i soffan och på skötbordet! En annan upptäckt är tungan som han håller på med hela tiden. Han ser för rolig ut! Det enda som är lite jobbigt just nu är sömnen. Han vaknar hela tiden på nätterna med ca 1 timmas mellanrum och vill äta eller bara ligga nära oss i våran säng. Jag vill att han ska sova i din egna säng jag sover så himla dåligt när han ligger emellan oss. Så nätterna är en kamp! Jag lägget över han i sin säng och tar upp honom om vart annat. I dag ska vi träffa en psykolog på Bvc med mammagruppen och prata om sömn. Behövligt!

Hemmafix!

Publicerad 2012-06-09 12:20:10 i Annika,

Nu är vi hos mormor Ann-Britt och har det skönt. Vi kom hit i går och mamma har hjälp mig med massa saker! Färgat och klippt mitt hår och sytt in jeans har stått på schemat :) och som vanligt när man är här så har det ätits och druckits gott! Älskar att vara hos mamsen och världens bästa mormor!

Tiden går så fort!

Publicerad 2012-06-08 00:02:13 i Annika,

I morgon är det redan fredag, vet inte vart dagarna tar vägen? Tittar på kort och ser hur min lille har växt! Vilken skillnad. I morgon ska jag och Liam hälsa på mamma. Det ska bli mysigt!

Sömnbrist!

Publicerad 2012-06-06 07:26:22 i Annika,

De senaste nätterna har Liam inte sovit mycket alls och hållit sina föräldrar vakna. Han har inte velat ligga i sin egna säng och har vaknat med ca 1 1/2 timmas mellanrum. I går var jag helt slut! Men så i natt, så äntligen fick vi sova! Liam vaknade bara EN gång!!! Helt fantastiskt! I am back on track!
Han fortsätter vilja äta på allt. Denna bitleksaken var uppskattad. Man lägger den i kylen så den blir kall sen går han loss! Hehe...

Alfons!

Publicerad 2012-06-03 22:52:41 i Annika,

I dag träffade jag Jennie och hennes mamma lite snabbt ute på en promis. Liam fick en fin liten alfons av Monica :) den smakade tydligen gott och skulle helst tryckas upp i ansiktet hehe... Saknar ord för hur mycket jag älskar denna lilla krabat!

Mysig lördag tidig söndagsmorgon!

Publicerad 2012-06-03 08:53:37 i Annika,

I går käkade vi lite god mat här hemma tillsammans med Maria. Väldigt gott och trevligt :)
I dag vaknade Liam 5 25. Fast sen somnade han om igen :) och vaknade 8 21 vilket kändes lite mer humant!
Det verkar vara fint väder ute, vi får se vad denna härliga dag har att bjuda på! Hoppas ni får en fin söndag!

Besök från förr!

Publicerad 2012-06-01 21:40:30 i Annika,

Häromdagen ringde min telefon från ett nr jag inte kände igen, det var min faster som jag inte träffat på 10 år! Vi bestämde att vi skulle ses och idag kom hon till Gbg. Det var kul att få höra lite historier om pappa :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela