ilmioamore

Livet som mamma till Liam

Lunch!

Publicerad 2012-05-31 15:29:36 i Annika,

Idag har Liam följt med mamma och pappa på restaurang :) eller ja, snarare pizzeria. Vi hade aldrig testat cyrano's pizzor innan så vi gick dit. Riktigt goda och tunna! Jag åt favoriten bresaola. Mums!

Fina Sara!

Publicerad 2012-05-30 16:58:14 i Annika,

Som börjar få en liten kärleksmage :)
Det var lika mysigt som vanligt att träffas och fika. Så ofattbart att Liam kommer få en lekkambrat snart!
Här är lite av de presenter nonna och nonno hade med sig till Liam. Han blir verkligen bortskämd!

Fin present!

Publicerad 2012-05-30 08:12:47 i Annika,

Denna fina bodyn fick Liam av TP och Maria W när han bara var 1 månad gammal. Nu är den lagom. Tusen tack tjejer! Så himla fin från Lundmyr som jag gillar :)
Idag ska jag och Liam träffa Sara som precis fått reda på att hon har en liten pojk i magen! Så himla fantastiskt!

Gosunge!

Publicerad 2012-05-29 20:55:19 i Annika,

Gud, vad jag är stolt över min fina Liam! Det kommer jag alltid att vara. Han kommer alltid få veta att han kan klara allt som han vill!



God natt!

Publicerad 2012-05-28 19:14:11 i Annika,

Nu går vi snart och lägger liten. Vi får se hur det går, han är full av energi! Den fina pyjamasen fick vi av min morbror och moster. Jättefin!!!
I dag åkte nonna och nonno hem. Nästa gång vi ses blir i september. Tur att vi har Skype!

 

Mors dag!

Publicerad 2012-05-27 17:47:29 i Annika,

I dag är det min och alla andra mammors dag :)
Vi har vart ute i det fina vädret och ätit glass och jordgubbar med mamma Ann-Britt.
I morgon åker Lucas föräldrar hem igen, det kommer kännas tomt...





Sommarhatt!

Publicerad 2012-05-26 21:58:49 i Annika,

I dag hämtade jag ut ett litet paket från HM. Nu har min lilla gosunge fått sig en liten hatt som kommer användas flitigt i sommar! I kväll gjorde Luca en riktigt rustik pasta och jag drack min favoritsommardryck, rose' med sprite :)

Nonna e Nonno!

Publicerad 2012-05-26 11:43:52 i Annika,

Nu är Liams farmor och farfar här :)
Åh, vad dom hade saknat Liam! Helgen kommer bestå av mycket god mat och avkoppling. Liam befinner sig mestadels i hans farföräldrars armar och jag och Luca kan bara koppla av! Vi njuter av denna helg tillsammans med familjen.




I skuggan på en filt...

Publicerad 2012-05-24 19:09:27 i Annika,

Var precis vad det blev i dag! Jag och Liam gick ner till parken och hade det gött medan pappa Luca städade lägenheten inför att hans föräldrar kommer i morgon. Sen somnade Liam i vagnen och vi gick och löpte sushi till lunch. Gott! Sen har min lilla prins inte sovit mer och nu somnade han i mitt knä, kvart i sju. Sover han för natten lär det bli en tidig morgon!

Frukost med Maria

Publicerad 2012-05-23 21:32:48 i Annika,

I morse gick jag och Liam och träffade Maria på le pain för en frukost på deras uteservering. Härlig start på dagen :) senare försökte jag och Luca oss på ytterligare en promenad till affären med vagnen men det var så varmt för våran lilla gosunge. Han var alldeles svettig i nacken och ville inte alls ligga i vagnen trots att jag klätt honom väldigt tunt. Så det blev en snabb handling för att sedan spendera resten av dagen inne med öppna fönster endast i blöjan. Tror han är lite grinig pga vaccinationen med... I morgon planerar vi att sitta på en filt i skuggan och svalka oss. Härligt med sommar, man blir så lycklig!

Första vaccinationen

Publicerad 2012-05-22 15:30:47 i Annika,

I dag fick Liam sina första sprutor, en i vardera lår. Min lilla gosunge var så duktig och började bara gråta lite! Han väger nu 6900 och är 65 cm lång. Efter Bvc träffade vi dom andra mammorna och bebisarna från mammagruppen och gick en liten promenad i värmen men det var lite för varmt så vi satte oss vid Mariakyrkan i skuggan av träden. Där serverade dom kaffe och våfflor för en tjuga. Riktigt mysigt att träffa andra mammor och prata om allt som har med bebisar att göra. Det blir fler gånger!

God natt!

Publicerad 2012-05-21 21:04:22 i Annika,

Nu stupar jag i kudden! Efter en vaken natt och uppe tidigt så är alla krafter slut måste bara sova! I morgon ska vi till Bvc :) alltid lika kul att se vad som hänt sedan sist! Efter det ska vi träffa de andra mammorna och bebisarna i mammagruppen på en promenad.
Sov gott!

Just nu...

Publicerad 2012-05-21 09:05:44 i Annika,

Är det väldigt skönt att vara mammaledig :) njuter av mitt morgonkaffe på solig balkong, min lilla prins gymmar och är nöjd!

Sommarvärme!

Publicerad 2012-05-20 22:27:58 i Annika,

Underbara sol :) hoppas det kan hålla i sig nu! I dag har vi haft en riktigt slappedag som började med en morgon med mycket mys och sedan en god lunch som min kära kock lagade till, på eftermiddagen gick jag ut en sväng med Liam och mötte Jennie i parken. Väldigt trevligt! Liam sov tills vi kom hem. Resten av kvällen avnjöts på balkongen i solen tills det var dax att bada min lilla gosunge och nu har han sovit sen 20 ungefär. Jag ska med krypa till kojs alldeles strax, det ska bli så skönt!

Liam 3 månader!

Publicerad 2012-05-18 21:42:52 i Annika,

Det hände något konstigt med det förra inlägget?! I alla fall, i går blev Liam 3 månader gammal och vi åkte hem till min mamma och blev ompysslade hela dagen :) vi åt massa gott och hade det bra! Mamma tog fram en påse full med gamla böcker som jag hade när jag var liten, vilka minnen! Dom fick följa med hem till Liam. Sen sov jag och min lilla prins över och i dag åkte vi en sväng till ikea på vägen hem. Nu har jag äntligen börjat fixa till det i vårt tredje rum :) mer kommer...

Kan man bli sötare?!

Publicerad 2012-05-16 16:55:26 i Annika,

Har hittat ett bra sovläge :) liggandes mot mammas bröst på mage. I dag har Liam sovit tre gånger, vilket är helt otroligt! Han är såååå söt min lilla gosegris!

Här händer det grejer...

Publicerad 2012-05-16 13:54:44 i Annika,

Min underbara Liam! Han lär sig så snabbt. Det kommer nya läten varje dag och nu sträcker han sig och tar tag i sina leksaker. Han för allt till munnen och vill bita på det. När han ligger på magen lyfter han nacken mer och mer under längre perioder. Jag är världens stoltaste! I dag har vi lekt med biet som vi fick av Jennie, den är rolig!






Ush, vilket väder!

Publicerad 2012-05-14 20:11:38 i Annika,

Värsta stormen och ösregnet hela dagen! Vi har hållt oss inne i värmen och gosat. Gud vad min lilla älskling biter på sina (och mina) händer hela tiden! Det kommer även massa dregel precis som om det är tänder på gång...men det måste ju vara för tidigt!? Han vill gärna ligga mycket och snutta vid bröstet och vägrar nappen :( all min energi går rakt in i honom. I kväll har vi badat och plaskat runt i badbaljan. Skulle gärna vilja börja på babysim snart eftersom han älskar vattnet så mycket. Hoppas på bättre väder i morgon så vi kan ta oss ut :)
Titta vad fina mina älsklingar är!

Tidigt uppe!

Publicerad 2012-05-14 08:15:54 i Annika,

Klockan 5.30 var det dax att gå upp idag. Underbart! Det känns som om jag aldrig ens hann somna mellan amningarna... Tur att det finns kaffe!
Lägger upp en bild från igår. Min gosunge!

Frisk luft!

Publicerad 2012-05-12 22:27:16 i Annika,

I dag kunde jag äntligen ta mig ut :) jag och Liam tog en promenad och sen en fika med Maria på ett nyöppnat konditori i närheten där vi bor. Ett perfekt fik där man kan ta med barnvagnen :) det var mysigt att träffa Maria och Liam satt i barnvagnen så sött och var snäll hela tiden. Jag tog ett kort på mina nya sköna vårskor i leopard och Nej, jag har inte vita strumpor på mig! Haha
I eftermiddag åkte jag och Luca för att hämta ett Skötbord som en tjej ville sälja på blocket men det gick inte i bagaget och då hade vi ändå v60:n så det blev inget köp :( det var inte så fint i verkligheten heller som på bild men ändå! Jag vill ju få ordning på babyhörnan till Liam. Känns som att det är på tiden, han är ju faktiskt 3 månader nu! (om en vecka)

En till dag inne

Publicerad 2012-05-11 21:15:07 i Annika,

Ryggen är fortfarande inte bra :(
Tur att jag har Luca! Han lagar mat och tar hand om både mig och Liam. Världens bästa pappa!
Liam är så sjukt söt. Jag kan inte sluta titta på honom! Han har nyligen upptäckt sin högerhand och beskådar den noga med dina stora ögon. Han har även börjat låta väldigt mycket och har kommit på ett nytt ljud (skrik). Min lilla älskling! I morgon hoppas vi på att mammans rygg är bättre så vi kan gå ut och träffa Maria!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3019742/images/2012/pic_202176292.jpg" class="image">

Invalido!

Publicerad 2012-05-10 09:01:23 i Annika,

I går när finaste Jennie var här så small det till i ryggen helt plötsligt. Det gör så sjukt ont! Jag kan bara ligga ner. Vet inte om det kan vara ryggskott? Men hoppas att det går över snart. Tur att Luca är hemma! Han servar mig med mat och kaffe och tar hand om Liam medan jag ligger här i soffan och inte kan röra mig. Ush!
Det var i alla fall väldigt mysigt att träffa Jennie igår :) söta du!

Mammagrupp!

Publicerad 2012-05-09 18:02:51 i Annika,

I dag har vi varit på Bvc och träffat andra bebisar och mammor. Det var riktigt trevligt måste jag säga :)
Jag var ävrn och hämtade ut ett paket i dag som innehöll en sängmobil och fina askar/lådor från jabadabado. Sängmobilen hänger lite lågt tycker jag dock...
Nu kommer snart Jennie på besök. Det ska bli så kul att träffa henne, hon har vart i Toscana och haft det gött!

Lunch med mamsen!

Publicerad 2012-05-08 14:50:02 i Annika,

Jag har alltid varit väldigt mycket för att umgås mycket med min underbara mamma. Sedan jag själv blev mamma har jag fått en ännu större längtan efter att träffa min mamma mycket! Jag tycker verkligen man ska värna om sin familj och nära och kära så mycket man bara kan och njuta av alla stunder tillsammans. Det är viktigt!
Snart kommer även Liams farföräldrar från Italien på besök. Vi längtar efter nonna Anna och nonno Pasquale!

Babyproffsen

Publicerad 2012-05-07 14:07:38 i Annika,

Jag gillar babyproffsen :) dom har så mycket fint! I dag blev det en promenad dit för att inhandla något så kul som blöjpåsar till hinken. Jag hittade en söt liten mössa från Lundmyr också :) nu är vi hemma igen och tar det lugnt. Just nu är Liam inne i en period där han har lite svårt att varva ner. Han tar in så mycket hela tiden och barnmorskan Åsa har sagt att det är viktigt att ta det lugnt och bara vara hemma utan att känna sig stressad över det. Min älskling får träna nacken mycket just nu genom att ligga på magen. Han är så söt vår underbara lilla prins!

Underbar kväll med minnen från förr!

Publicerad 2012-05-06 14:59:35 i Annika,

I går träffade jag Madde och Kajsa som var här från Norge. Sara var också med :) Dagen började lite kämpigt med gråt och struligheter, Liam var inte riktigt i form och mamman kände sig hjälplös. Det gör så ont i hjärtat när han gråter och man inte vet varför. I alla fall så slutade dagen fantastiskt genom att mina tjejer kom hem till mig och lagade mat och sedan satt vi och pratade gamla minnen hela kvällen! Underbart och behövligt! Jag tog ju inga kort, glömde totalt det. Men jag dokumenterade den goda fredagsmiddagen Luca gjorde och en liten sötnos i pyjamas :)

Hemma igen...

Publicerad 2012-05-04 19:26:26 i Annika,

Efter en härlig torsdag i Ljungskile tillsammans med Per och mamsen! Vi träffade även Maja med Gustav och Astrid som hade blivit så stor och stabil. Jag älskar att umgås med familjen! Mamma gosade ihjäl sig med Liam :) Nu har han somnat så gott i vår säng och har sovit ett bra tag. Hmm hoppas han sommar senare!

05:17...

Publicerad 2012-05-03 06:49:15 i Annika,

Slog älsklingen upp sina stora bruna ögon och hade inte alls lust att somna om. När jag öppnade mina sömniga ögon låg han där och log stort med sitt tandlösa leende. Mitt hjärta smälter men ack så tidigt! Efter tre blöjbyten och lite lek med mamman somnade han nu om. Jag är ju vaken så jag kan ju passa på att packa väskan tills i dag och ta en dusch, har ju inget bättre för mig 06:48 på morgonen ;)

Bvc

Publicerad 2012-05-02 21:50:33 i Annika,

I dag vägde lillprinsen 6380 g och hade växt 1 cm. Han är en stor pojk! Bröstmjölken är tillräcklig till honom och vi behöver inte oroa oss för att ge honom ersättning i flaska. Fick lite goda råd och svar på mina frågor. Det känns alltid så skönt efter vi har träffat Åsa! Efter Bvc kom mamma hem till oss på lite fika och bebismys. Sen åkte vi och hälsade på mormor. Hon blev så glad! På vägen hem blev det ett stopp på Kappahl. Liam fick massa nytt i stl 62 och 68 :)
I morgon ska hela lilla familjen till Ljungskile och käka lunch på laxbutiken och sedan grilla och dricka vin på kvällen :) mys!!! tog inga bilder i dag men här är en bild på ett av det nya plaggen till lilla älsklingen som jag ni har tvättat och hängt upp.

Sommar!

Publicerad 2012-05-01 23:19:03 i Annika,

Vilken härlig dag vi har haft idag! Så himla varmt och skönt :) jag och Liam träffade Sofia och Sara. Vi satte oss på en filt längs med kanalen inne på trädgårdsföreningen och hade det gött i solen. Min lilla älskling sov nästan hela tiden vilket märktes när vi kom hem, jag kunde lägga ner honom i sängen först nu kl 23! Hoppas han kommer sova under natten nu. I morgon ska vi till Bvc, jag har massa frågor att ställa denna gången. Efter Bvc ska vi hälsa på lilla mormor :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela