ilmioamore

Livet som mamma till Liam

Dubbel fika!

Publicerad 2012-01-30 21:03:31 i Annika,

Två dagar i rad. I går med Sara och i dag med Maria & TP. Båda gångerna på Le pain Olskrokstorget, nära och bra : ) Jättemysigt! Tack tjejer!
Maria hade med sig en jättegullig liten mjukiskanin till bebisen i magen. Tusen tack hjärtat!
6 dagar kvar nu, både till förlossning OCH till att Lucas föräldrar kommer från Italien! Ska bli så kul att ha hela la familia samlad.

Exakt 1 vecka kvar till beräknad förlossning?

Publicerad 2012-01-29 14:57:11 i Annika,

Det är ju helt galet!
I går var jag hemma hos min underbara barndomsvän Jennie. Där var även en 7 månaders bebis, lilla Benjamin. Så himla söt! Fick lite försmak för vad som komma skall. Mysigt!
Nu kommer snart Sara : )
Hoppas ni får en underbar söndag!

Jag har gått i ide...

Publicerad 2012-01-27 18:16:46 i Annika,

Känns det som. Mycket tankar just nu. Hur kommer förlossningen börja? Hur kommer det kännas? Ska man ta med sig en stor påse att sitta på i taxin om vattnet inte har gått eller räcker det med en binda? Kommer dem skicka hem mig igen? Med mera.... Alla tankar bara snurrar omkring i ett enda virrevall i skallen. Jag vet att jag inte kan styra något och att vi får ta allt som det kommer. Jag vet också att allt kommer bli bra! Tänk vad många kvinnor innan mig som har klarat detta galant, varför skulle inte jag göra det då? Kvinnokroppen är ju gjord för att föda barn och kommer sköta allt som den vill. Det gäller bara att lyssna på signalerna och försöka hänga med. Glöm inte att andas och när det känns som det är en melon som ska pressas ut ska jag tänka; grapefrukt! Haha, så sa Elisabeth min barnmorska. Får se hur lätt det kommer bli...
Nu är det fredagsmys!

God natt!

Publicerad 2012-01-25 21:47:11 i Annika,

Soffposition intagen. Jag kollar Sex and the city och Luca läser om sammandragningar på datorn. Sötnosen!

Underbar dag!

Publicerad 2012-01-25 17:47:31 i Annika,

Jag blir så glad av att umgås med min mamma! Hon var inte liiiite brun...
Jag fick lite bilder på mig och morfar 💙
Nu är kl snart 18 och jag är jättetrött, måste hålla mig vaken så jag kan sova i natt!

Go morron, go morron!

Publicerad 2012-01-25 11:41:50 i Annika,

I dag ställde jag kl på 10. Det ni! Gick upp lite innan 11 för i dag kommer mamma!!! Jag har saknat henne så mycket! Jag ska göra lunch och mamma ska klippa mig. Sen blir det en promenad i det kalla men härliga vädret.
I går kväll insåg jag att jag nog kommer sakna min gravidmage lite, det är så mysigt att ligga och känna rörelserna och gissa vilken del av kroppen det är som känns. Speciellt när jag och min älskling ska sova och vi båda känner bebisens rörelser emellan oss.
Hoppas ni får en bra dag! Puss

Sol!

Publicerad 2012-01-22 15:34:05 i Annika,

I dag fick jag äntligen njuta lite av solen! Underbart väder ute, fast lite halt och isigt. Tog en lugn och fin promenad runt Ullevi. Efter halva promenaden började jag känna en smärta som jag inte känt tidigare, det var som en riktigt stark mens värk. Nu ligger jag och vilar i sängen och värken är helt borta. Ska försöka att inte sova i dag på dagen så att jag somnar gott i kväll. Snart kommer mamma hem från Kap Verde! Saknar henne så!

Spenderar dagen i pyjamas!

Publicerad 2012-01-21 17:51:05 i Annika,

I dag håller vi oss inne, jag och magen. Där ute är det snö! Som säkerligen är borta i morgon som vanligt här i Götet men det är väldigt fint när det är alldeles vitt där ute.
Natten har varit en av de mest sömnlösa hittills, tror jag somnade runt 4 kanske? Antar att det är en förvarning om vad komma skall, för på nätterna gillar bebisen i magen att vara vaken. Om det inte sparkas så hickas det för fullt där inne, jag är så glad varje gång jag känner rörelser för då vet jag att allt är som det ska. Det är värt att vara lite trött om dagarna! Måste erkänna att jag längtar efter ett träningspass, att kunna springa och ta i allt man orkar. Känslan efteråt när man är så där mör i kroppen. Underbart! Men tills dess så får jag och min lilla bebis i magen ta det lugnt 💙

Eftermiddagspromenad...

Publicerad 2012-01-20 17:25:52 i Annika,

När Luca väckte mig kl 14 i dag sken solen så härligt utanför. Känns så konstigt att sova bort halva dagarna...
Var i alla fall tvungen att bege mig ut på en promenad under eftermiddagen, det var kallt och isigt. Tog en tur runt östra kyrkogård och på vägen hem var jag tvungen att köpa med mig fredagsmys, det blev glass från Ben and Jerry! Här ska myyyysas!

37 + 4

Publicerad 2012-01-19 18:35:12 i Annika,

I dag är jag i vecka 37 + 4 dagar. Just hemkommen från Barnmorskan. Nu ligger bebisen fixerad långt ner med huvudet och trycker ganska rejält på. Bra! Tyckte jag, då kommer han säkert ut snart! Men det skulle jag inte vara säker på sa Elisabeth min barnmorska, hon tyckte det var bättre att räkna med att gå över en vecka. Jag som gärna skulle vilja ha bebis redan nu! Annars var allt bra, jag har gått upp 1 kg sen sist så nu är det 13 kg totalt, bebisen växer och det lilla hjärtat slår snabbt! Det är alltid lika skönt att höra det ljudet :) bebisen har ungefär 1 kg till att lägga på sig innan det är dax för att möta världen. Jag räknat med att Max gå upp 15 kg, väldigt skönt att jag inte har gått upp mer! Känner mig tung som det är nu, jag äter precis vad jag vill (något sött nästan varje dag) så jag är ganska förvånad att inte vågen visar mer faktiskt!
Nej, nu ska jag sätta igång med en röd curry- gryta. Hoppas den blir smaskig!

Sover...

Publicerad 2012-01-18 17:29:24 i Annika,

Mest hela tiden! Gick upp kl 14 i dag, har helt vändt på dygnet. När jag vaknade hade jag fått en sms-avisering från Lager 157. Dem hade rea, så jag kunde inte hålla mig från att beställa en liten body och ett par byxor. Beställde storlek 60 som är från 3 månader, våran bebis kommer säkert behöva lite större på längden eftersom både jag och Luca är så långa. När jag hade hämtat paketet gick jag hem och gjorde fruktsallad, mums!

Nytt och fräscht!

Publicerad 2012-01-17 16:10:42 i Annika,

Är vad jag vill ha! Nu vill jag snart känna mig fin igen. Jag längtar tills att kunna ha på mig mina vanliga kläder, börjar bli lite trött på tråkiga mammakläder eller tights. Vill att det skall bli vår och sommar nu! Längtar efter långa promenader med lillen och ta med sig lite fika för att bara sitta och njuta någonstans i solen och titta på folk.

Dessa små söta babykläder från HM vill jag ha!


Så söta!

Och till mig...

Snyggaste skinnjackan!




Älskar den här stilen; höga jeans med instoppat linne och kort kavaj!



Bjuder på lite vårbilder som jag tog med min analoga kamera våren 2009




Visst är det fint med Japanska Körsbärsträd!

Svenska systrars lek med döden

Publicerad 2012-01-16 23:01:14 i Annika,

Var det någon som såg dokumentären på tv 4 i går kväll? Det var något av det sjukaste jag sett! Två tvillingsystrar som kastar sig framför bilar ute på en motorväg i England, reser sig sedan upp och gör det igen! Båda överlever...
Kan inte hitta något klipp på nätet nu, typiskt!

Jag har ju tid att titta på allt som går på tv nu när jag har lite sömnsvårigheter nattetid. Gillar dokumentärer på TV4 play och svt play!


Måndag den 16 januari

Publicerad 2012-01-16 12:51:17 i Annika,

Ny vecka och nedräkningen fortsätter... Nu kan bebisen komma när som helst, 3 veckor kvar till beräknad förlossning! Frukost har precis intagits, får se vad jag orkar mig på i dag. Puss

Hemma hos Maria!

Publicerad 2012-01-14 15:54:26 i Annika,

I dag har jag lyckats ta mig hela vägen till Maria😃 vi myser i soffan och har det gött! Fina Maria W är här med!
Så här fina är Maria och Maria, jag dör!!!

 

 


 

 

 

Present från goa Kitte!

Publicerad 2012-01-13 15:22:31 i Annika,

Titta vad som kom med posten i dag! Jag blev så himla glad! Världens bästa Kitte tänkte på lilla mig och skickade denna söta dräkt till oss.
I dag är en bra dag! Känner mig piggare och lunchen med finaste Sara var jättetrevlig. Solen är framme också, underbart!
I går bäddade jag med rena lakan till lillen, nu står sängen redo för underverket!

Vad händer?

Publicerad 2012-01-12 16:06:31 i Annika,

Jag gick upp kl 14 i dag! Då fick jag verkligen tvinga upp mig, rakt in i duschen för att vakna till liv. Ändå är jag fortfarande trött! Vill inte verka negativ, men är det inte helt sjukt?! Nu går en tvätt med bebiskläder och lakan, det blir dagens projekt. Min underbara Lucis håller på att städa och laga mat medan jag vilar min onda rygg framför tv;n. Han har slutat röka nu, en vecka har han hållt upp nu. Duktigt tycker jag! I morgon ska jag träffa Sara på lunch, hoppas jag känner mig piggare då! Puss och kram

...

Publicerad 2012-01-11 19:20:33 i Annika,

I går var en sorglig dag, tänker på alla fina minnen jag har med morfar ❤.
Lillen i magen gillar att vara vaken på nätterna när jag vill sova, i går hade han hicka. Inte undra på att man är trött om dagarna, hehe...

Jag kan inte sluta äta apelsiner! Dem är så sjukt goda just nu, har precis ätit två stora! Mmmm....

Vi gjorde pizza i går, det var också gott!

Älskade Morfar!

Publicerad 2012-01-10 16:34:11 i Annika,

I dag gick du vidare till ett bättre ställe där du kommer få vila och ro. Jag kommer alltid minnas dig som min stora starka Morfar! Vila i frid...

Vecka 36...

Publicerad 2012-01-08 23:46:10 i Annika,

Börjar i morgon! Nu vill jag veta; vem är du där inne? Hur ser du ut? 4 veckor kvar och vi bara väntar på att du ska komma ut. Tänker på dig och hur allt kommer att bli. Jag drömmer om dig. Du rör dig hela tiden och jag börjar känna att du trycker på mer och mer. Det känns ungefär som mensvärk, inga sammandragningar än... Åh vad jag längtar efter dig!

En riktig myskväll!

Publicerad 2012-01-07 14:57:35 i Annika,

Var vad vi hade i går, jag och mamsen! Vi åt massa gott, kollade på På spåret och sedan blev det film tills vi somnade framför tv:n. I morgon åker mamma till Cap Verde den gottegrisen! Kommer sakna henne... Nu är jag åter hemma i soffan, känner mig lite krasslig. Ska bara vila ❤

Färdigt!

Publicerad 2012-01-05 18:10:55 i Annika,

Nu står sängen klar. Ska bara tvätta lakan och skaffa lite mysiga gosedjur att pryda med. I morgon kommer mamma och hämtar mig, sen ska vi ha en riktig mamma & Annika - dag! Åh, vad det ska bli mysigt!

Det byggs...

Publicerad 2012-01-05 13:40:10 i Annika,

Spjälsäng! Medans jag går och pular med barnkläder, lakan och annat till bebisen bygger min kärlek säng. Den ser ut att bli jättefin! Vi köpte även lite annat i går, bl.a. Dessa fina plädar.

Vi har solen över våra tak!

Publicerad 2012-01-04 13:27:28 i Annika,

Och här ligger jag i soffan och vilar min rygg, trött som få! Var uppe tidigt i morse och träffade en jättesnäll läkare, han sjukskrev mig så att jag och lilla bebisen i magen kan ta det lugnt och vila mycket den sista månaden. I dag är det exakt 1 månad kvar till beräknad förlossning! Underbart att det lilla livet snart ska få komma ut. Nu ska jag vila lite till och vänta på art Luca kommer hem från tandläkaren. Sen blir det en tur till bäckebol för att inhandla det sista inför bebisens ankomst. Puss

Besök hos barnmorskan...

Publicerad 2012-01-03 18:30:32 i Annika,

Nu har jag och Luca vart hos Elisabeth igen. Allt var bra, nu har bebisen flyttat ett steg ner och ligger bakåt med huvudet, redo för att komma ut. Jag är fortfarande väldigt trött och har ont i svanken, handen, högerbenet och i höfterna. Det börjar trycka på mer och mer nu, det märks att det snart är färdigbakat där inne :) i morgon ska vi köpa dom sista bebisgrejerna, sen är vi helt redo att välkomna lillen!

2012!

Publicerad 2012-01-01 20:44:46 i Annika,

Nyårskvällen i bilder


Sofia, jag och Sara


Fin dukning hemma hos Sara och Ali

Vi åt fyrarätters kombinerad av Luca:

En "capucino" gjord av persikor,gul paprika och getost


Hemmagjord spagetti med en ragu gjord av älgkött


Hjortfilé med kantareller, fikon, blåbär och rostade potatisar
Detta var fantastikt gott!


Cheescake med bär och mörk choklad!

Allt smakade fantastiskt gott, mitt hjärta kan han ♥

Mer bilder:


Söta Sara! Älskar klänningen!


Fina Sofia!


Elias och Sofia


Luca och Sofia


Jag och Luca


Luca och Ali


Jag och magen


Jag och Sofia


Sara


Slutligen jag och Luca ♥

Nu är det bara 5 veckor kvar tills våran bebis kommer!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela