ilmioamore

Livet som mamma till Liam

Julfint hemma!

Publicerad 2011-11-29 19:47:22 i Annika,

När jag kom hem i dag hade min love städat hela lägenheten! Han är världens bästa ♥
Jag kom hem med två kassar, en från Hemtex och en från Home & Living. Såhär blev resultatet av inköpen:

I vardagsrummet har jag stjärnor som jag köpte för flera år sedan, dem funkar bra!

Förlossningskurs

Publicerad 2011-11-29 16:33:01 i Annika,

I går var vi på förlossningskurs på Sahlgrenska i 3,5 timmar!!! Puh! Jag var helt svimfärdig efteråt! Vi fick lära oss allt om förberedelserna inför förlossningen och under förlossningen. Undertiden fick jag viska på engelska till Luca vad föreläsaren sa. Han hängde med någorlunda i alla fall! Vi sa efteråt att vi hellre köper böcker och läser om allt hemma i soffan, för det var verkligen inte kul att sitta ner i över tre timmar på en trästol med en tjockismage!  

I dag har min leverans kommit från Living & Room :) Måste bara köpa blockljus på vägen hem, tar nog en sväng på hemtex. Var inne och kikade på deras hemsida nu, hittade även dess fina gardiner! Vi får se vad jag kommer hem med i kväll :)

Tomtegröt!

Publicerad 2011-11-26 09:41:44 i Annika,

Åt jag precis till frukost. Åh vad gott! Lyssnar på P3 och njuter av lördagsmorgonen.
I dag skall julstjärnorna upp, mysigt!
Jag måste också  köpa en ny jacka, nu smiter mina jackor åt som korvskinn, går inte längre!
Ha en mysig lördag alla! PUSS

V.30 Besök hos barnmorskan

Publicerad 2011-11-24 19:21:41 i Annika,

I morse gick jag upp tidigt och begav mig till vårdcentralen. Där fick jag träffa två andra kvinnor som också hade besvär med smärtor i rygg och bäcken. Tydligen var min smärta foglossning, fast baktill i stället för i höfterna. Jag fick ett bälte som känns såå himla skönt. Det ger verkligen stöd! Jag är mycket nöjd :)
Efter jobbet hade jag en tid hos Elisabeth- min goa barnmorska. Hon tog lite blodprover. mätte magen och lyssnade på min bebis hjärtljud. Allt var i sin ordning och jag följer kurvan, nu har jag gått upp 11 kg. Allt sitter typ på magen så det är inte så konstigt att det gör ont i ryggen!
Inte lika vackert som skönt! Men, men det gör inget!
I morgon är det äntligen fredag! Då är det fredagsmyyys!!!!

Ryggont...

Publicerad 2011-11-23 15:35:18 i Annika,

Är inte så skoj... Det är som ett tryck till vänster om svanskotan som sprider sig upp i ryggen. Har inte sovit speciellt gott i natt, men kunde sova på morgonen. Vaknade inte förens vid 12. I morgon ska jag infinna mig på vårdcentralen 8:00 pronto! För att få ett stödbälte utprövat, hoppas det blir bättre sen. Är så himla tråkigt att gå hemma och ha ont... Men jag är väldigt glad över att jag har mått så bra hittills under hela graviditeten, det hör väl till med lite smärta också. Det är i alla fall värt det, snart kommer min älskade lilla bebis ut. Längtar så efter att få mysa ♥
Ska nog försöka mig på ett lussebulls-bak i alla fall :)
PUSS

Julkänslor!

Publicerad 2011-11-21 19:03:13 i Annika,

Jag känner en sådan mysig julkänsla inom mig, vill julpynta och dricka glögg! Fast det är ju faktiskt en vecka kvar till 1.a advent. I kväll blir det en tjuvstart på glögg och pepparkakor i alla fall, mums! Jag beställde en adventljusstake av Helena på jobbet som var här på min födelsedag och sålde heminredning. Hoppas den kommer innan fredag!
Vi kanske ska gå på Jul på Liseberg på lördag! Hoppas det :)
PUSS
Ps, Jag beställde även dessa fina ljusstakar Ds,

2011-11-19 Lucas födelsedag!

Publicerad 2011-11-19 20:08:11 i Annika,

Det firar vi genom att bara mysa med film och god mat här hemma. Kalvstek ligger i ugnen och gottar sig, till det blir det rostade potatisar, rödvinssås och en god sallad på rucolla och coctailtomater. Till efterrätt blir det chokladtårta. Smaskigt!

I går hade mamma gjort världens godaste kalkon! Gud vad jag åt! Jag älskar min mamma- hon är världens bästa!!
Resten av kvällen spenderades gosandes med Astrid, hon gillade att ligga på min tjocka mage :) Jag är helt förälskad i denna lilla varelse! I går var Astrid 1 månad gammal och hon luktar helt underbart!





Överraskning!

Publicerad 2011-11-17 21:00:16 i Annika,

I kväll när jag och Luca låg och degade framför TV:n som vi brukar göra varje kväll ringde det helt plötsligt på dörren, utanför stod Maria och TP! Med sig hade dem en inslagen tavla, jag öppnade och fick se en bild på mig själv! Maria den sötnosen hade förstorat en av bilderna hon tog på mig för några veckor sedan med texten "We made a wish and you came true" Så himla fin! Tusen tack min fina vän!

I kväll har jag även lyckats få med mig Luca på lite bilder :) (han tycker förövrigt att min blogg är urlöjlig, haha!)
Ti amo amore mio ♥

Varma fötter

Publicerad 2011-11-16 18:53:15 i Annika,

I mina fina primeboots som min snälla mamma gav mig i födelsedagspresent!
Fina va!
I morgon är det redan torsdag! Tiden går så fort :)
På fredag blir det kalkonmiddag hemma hos Mor, fy tusan vad gott det ska bli!

Måndag vecka 29

Publicerad 2011-11-14 21:31:52 i Annika,

Jag känner mig så himla lycklig efter denna helgen med vänner och familj! I går kom familjen på besök, vi åt tårta och drack kaffe väldigt vuxet! Mamma hade med sig två underbart söta strumpor från Lundemyr utan att ens veta att jag har kollat in dem tidigare. Luca fick en blomma i farsdagspresent :) Han är ju inte pappa riktigt ännu, men ändå!
Mitt fönster är fullt med vackra blommor nu- Älskar det!
Kolla in dessa sötingar!
Så här skriver Babycenter
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna. Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor. Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin,  folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.
PUSS

Födelsedags firande med alla tjejer!

Publicerad 2011-11-13 11:03:37 i Annika,

Åh, vad mysigt det var att ha alla samlade hemma hos mig i går! Jag kommer inte ihåg senast jag såg alla samtidigt!? Tusen tack alla! Jag fick så fina presenter, presentkort på Hagabadet - LYX, LYX! Jättefina örhängen med fjädrar som jag älskar och godis. Madde kom dessutom med en underbar liten tröja från polarn & pyret till den lille, tack fina du! Sofia kom med Elias långväga från Malmö och Madde och Kajsa kom från Norge - bara för att hälsa på lilla mig :)
Nu är klockan snart 11 och alla ligger fortfarande och sover här hemma, förutom jag som givetvis vaknad kl 9! Snart blir det frukost sen kommer mamma, Per, Martin och Arua i eftermiddag på kaffe och tårta, ska bli mysigt att  träffa familjen!
Förresten så har jag fått två st Idolbiljetter till finalen här i Göteborg den 2:a december av min älskade Luca :) Han har sett mig de senaste fredagarna bänkad framför TV:n hejandes  på Molly, han är världens gulligaste!!!
Mer bilder kommer sen...
Underbara tjejer!

Nyfriserad!

Publicerad 2011-11-12 13:03:05 i Annika,

Men inte 100% nöjd tyvärr... Vi gjorde slingor och tyvärr blev det randigt tycker jag. Jag hoppas det blir bättre efter några tvättar, annars fick jag lov att komma tillbaka och fixa det.
Före:
Efter:
Som sagt, hoppas färgen jämnar ut sig till en mer naturlig look!
Nu ska jag fixa inför kvällens bravader :)

06:40...

Publicerad 2011-11-12 08:26:25 i Annika,

Vaknade vi i dag då och det är LÖRDAG! Helt klarvaken och kunde inte somna om, så det var bara att gå upp. Jag satte mig och fixade lite med bloggen, ny design nu!
I dag kommer alla mina underbara tjejer och hälsar på! Ser fram emot kvällen :)
Helena från jobbet kommer hit och visar upp en inredningskollektion från http://livingandroom.com/hem.aspx som man sedan kan beställa ifrån. Det blir massa tjejsnack, vin och lite godsaker!
Kl 10 skall jag ner till min frisör - Shadi. Det blir nog lite mer mörkblont den här gången har jag tänk mig, ska bli så himla skönt att bli ompysslad lite! Jag får alltid lite extra chokladpraliner och en god capuccino när jag väntar på att färgen skall värka också massa tidningar såklart!
PUSS

En stor fet klump...

Publicerad 2011-11-09 12:58:52 i Annika,

Är vad jag känner mig som! Trött och vill bara sova och mysa med Luca...
Det är så himla tråkigt att inte ha någon ork till något!
Något som är positivt i detta gravidgnäll är ju i alla fall att jag trivs så himla bra på jobbet, alla på min grupp är så gulliga ♥

Jag blir ju helt galen i dessa!



Färdigshoppat!

Publicerad 2011-11-06 13:30:22 i Annika,

I går var jag och Maria på backaplan en sväng och hälsade på hennes kära mamma som jobbar på Kaphal. Gud vad fina barnkläder dem har!!! Maria handlade jättefina saker till den lille och mig, en overall, en liten skjorta med matchande byxor, en liten haklapp och en röd body. Tusen tack fina Maria! Själv kunde jag ju inte låta bli att köpa lite med, det blev ett par hängslebyxor, med en cool T-shirt och en åkpåse till den lille och till mig en klänning som jag har tänkt att ha på min födelsedag och jul. Fick ju 30% på allt med :) Ingen mer shopping nu!
I dag har vi satt upp ljusslinga på balkongen, det kommer bli jättefint när mörkret faller på.
På måndag går jag in i vecka 28:a, helt ofattbart att det bara är ca 12 veckor kvar! Tuggar halsbrännetabletter för fullt, Lucas mamma sa att det kan bero på att våran lilla bebis i magen har massa hår på huvudet. Då får man tydligen halsbränna. Det skulle vara så gulligt om han kom ut med massa lockigt hår ♥
Det är söndag och fint väder ute så om en stund blir det nog en liten promenad med min älskling.

Här kommer bilderna från shoppingen med Maria:







haha, på den här bilden tittar min stora mage fram! Den är svår att hålla in nu...



Tack för en jättemysig dag och kväll Maria!

Klassiskt från Polarn & Pyret

Publicerad 2011-11-03 13:20:02 i Annika,


Filt att ha i vagnen



Body



Världens sötaste Hjälmmössa!

Mamma tycker jag är galen som handlar så mycket nu innan den lille har kommit ut, men jag kan inte låta bli!


Längtar!

Publicerad 2011-11-02 16:18:39 i Annika,

Åh, vad jag längtar tills att bli mamma nu! Känner mig redo att ta hand om och ge massa kärlek till en ny liten familjemedlem. Det rör sig i magen hela tiden, mysigt ♥
Känner av alla hormoner som snurrar runt i kroppen. Funderar på att skaffa mig ett bälte som stöd under magen, det gör ont i ryggen. Nu är det snart min födelsedag och den ska jag fira med 12 härliga tjejer som kommer hem till mig! Det ska bli så härligt att träffa alla! Sedan fyller Lucis den 19:e november så många anledningar att fira snart!
I dag är det 30% rea på allt randigt på Polarn och Pyret, ska dit en sväng och kolla snart, hittar jag något kommer det självklart upp en bild senare.

KÄRLEK!  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela