ilmioamore

Livet som mamma till Liam

Lite sömn...

Publicerad 2012-02-29 18:16:35 i Annika,

I dag har mitt lilla troll vart lite orolig och bara velat ligga på mitt bröst hela tiden. Det började redan i natt. Så fort jag har lagt ner honom vaknar han och gråter. Mitt lilla hjärta!

BVC!

Publicerad 2012-02-27 18:03:26 i Annika,

I dag på Bvc visade det sig att Liam hade växt 2 1/2 cm och hade gått upp från 3260 g till 3520 g : )
Han äter hela tiden och det har gett fina resultat! Det värmer i ett moders hjärta!

Soliga söndag!

Publicerad 2012-02-26 16:42:55 i Annika,

Fantastiskt väder ute! Blir så lycklig av solen :) I dag har vi vart ute på en lite längre promenad. Jag kommer i mina gamla jeans :) känns gött! Men mitt hår behöver sig en rejäl uppfriskning. Har inte vart hos frissan på ett tag... Usch! Liam älskar att åka vagnen och ligger så fint och sover varje gång. Hoppas det håller i sig. I morgon ska vi till BVC och väga älsklingen. Ha en underbar söndag!

Lördag den 25:e februari

Publicerad 2012-02-25 22:20:12 i Annika,

I dag kom mamma och Per på besök. Dom hade med sig lunch, hemmagjord fiskgratäng! Mums! Det blev mycket gosande med mormor.
Nu myser vi i soffan och Liam sover i min famn, jag kan inte sluta lukta på det lilla huvudet!

Gorgonzola!!!

Publicerad 2012-02-24 20:36:30 i Annika,

Äntligen får jag äta gorgonzola och kallskuret! Jag njuuter för mig själv i köket medan Luca myser med Liam. Vi kör skift :)

I dag är vårt lilla underverk 6 dagar gammal...

Publicerad 2012-02-23 17:27:22 i Annika,

Han bara äter och äter. Jag kan inte sluta att beundras av honom, varje liten min han gör är så fantastiskt fin! Allt är så overkligt och underbart! Vi har ännu inte haft besök från någon för utom våra föräldrar. I dag åkte Lucas föräldrar hem så nu är vi ensamma på riktigt för första gången. Nu ska vi bara ta om om varandra!

60 gram +

Publicerad 2012-02-22 18:53:59 i Annika,

Så himla skönt! I dag visade vågen på 3260 kg, i går stod den på 3200 så han går åt rätt håll! I går fick vi ge honom lite mjölkersättning för att få honom lugn. Han var så ledsen och Gud vad mitt hjärta gjorde ont! Nu verkar amningen komma i gång i alla fall :) Vi hade barnmorskan från BVC på hembesök i dag. Världens gulligaste var hon!

4 dagar gammal

Publicerad 2012-02-21 19:22:31 i Annika,

Är lilla trollet i dag. Han är ju helt fantastisk!!! Har så sjukt mycket känslor i kroppen nu. Tårarna bara rinner av lycka! Vi kollade även hörseln och blodet i dag, han är en stark liten krabat och alla värden är bra. Nu hoppas vi bara på viktuppgång! I morgon ska vi till BVC och väga. Jag fortsätter med amningen ... ( blev för övrigt matad första gången av Luca i dag, kommer liksom inte loss från Liam - Luca tar bra hand om oss, love u soooo)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3019742/images/2012/pic_190539086.jpg" class="image">

Amning!

Publicerad 2012-02-21 15:24:58 i Annika,

Ack vilken kamp! I dag var vi på kontroll och lilla Liam hade gått ner 100 g. Det är okej men nu måste han börja växa. Mjölken vill inte riktigt komma som den ska, vi kämpar vidare. Åh, vad fin våran bebis är!

Äntligen tittade lilla Liam fram!

Publicerad 2012-02-19 18:35:57 i Annika,

Den 17 februari kl 18 35 föddes vår son 3595 gram och 50 cm lång. Jag kan inte beskriva hur stor min kärlek är till honom! Vi är så otroligt lyckliga! I dag fick vi komma hem från bb. Nu ska vi bara njuta av allt och lära känna vår nya familjemedlem :)

16 Februari v 41+ 5 dagar...

Publicerad 2012-02-16 18:53:02 i Annika,

Nu har jag snart gått två veckor över tiden. I dag var sista besöket hos barnmorskan. Fr.o.m. nu är det täta läkarbesök som gäller! Första blir i morgon bitti kl 9. Jag följer kurvan bra och nu hade jag gått upp 2 kg till på två veckor. Jag visste att jag hade gått upp nu, känner mig så himla tung! Att ta sig upp från soffan är en kamp. Hehe...
I morgon ska läkaren kolla massa saker. Om bebisen mår bra kommer jag inte bli igångsatt. Det bästa är om det sätter igång av sig själv. Just nu känns det som menssmärtor som kommer och hår, hoppas det betyder att något är på G :)

Parmegiana de Melanzane!

Publicerad 2012-02-16 00:23:15 i Annika,

Det blir mycket god italiensk mat med svärföräldrarna på besök :) I kväll gjorde Lucas mamma en av mina absoluta favorit rätter! Den innehåller bl a aubergine, mozzarella, tomatsås och parmesan. Mumsi mumsi! I kväll är jag väldigt glad eftersom lillen i magen rör sig som sjutton! Älskar den känslan!!!

Man tackar!

Publicerad 2012-02-15 19:10:58 i Annika,

Det blev tydligen en del shopping på HM förra året! Jag älskar HM :) i dag kom en fin belöning! Fick presentkort på 600 kr, precis i rättan tid! Tänk vad små överraskningar som dessa kan liva upp en dag för en överburen och något uttråkad gravid kvinna :)
I morgon ska vi till Elisabeth och få en tid till läkare som sedan får bedöma om jag är redo för att bli igångsatt eller om jag måste vänta en vecka till?! Vill inte vänta mer!!!

Alla hjärtans dag- 14 Februari

Publicerad 2012-02-14 16:10:25 i Annika,

I bilder









Ganska stor skillnad på kvaliteten på bilderna i jämförelse med Iphonen!


Min  älskling som löjlar sig för att inte bli bra på bild...

Hittade några gamla bilder på minneskortet i systemkameran, här måste jag vart i vecka 25 typ



Hoppas alla får en fin Alla hjärtans dag!

Redan orolig mamma!

Publicerad 2012-02-14 12:41:01 i Annika,

Jag känner ett väldigt stort ansvar för vår lilla älskling i magen så klart. Skulle aldrig förlåta mig själv om något skulle hända pga min ouppmärksamhet. I går läste jag en artikel om fosterrörelser i slutet av graviditeten. Många tror att det är normalt att känna mindre i slutet men det är bara en myt. Sen hade dem tagit med siffror på antal spädbarnsdöd och varnade för att inte koppla av i slutet på graviditeten om man inte känner rörelser.
Fram på kvällen fick jag för mig att jag typ inte känt några rörelser på hela dagen, kände mig orolig och ville ringa in och prata med en barnmorska. Jag förklarade min oro och hon tyckte att jag skulle komma in på direkten. Vi åkte in till Östra och där blev vi väl omhändertagna. Dem gjorde en CTG (tror jag dem kallade det) man kunde se hjärtslagen och rörelserna på en monitor. Där fick jag ligga i 20 minuter och allt var bra! Puh! Vi fick åka hem igen. Jag sov väldigt gott i natt kan jag säga :) Jag frågade dem hur länge man som längst kunde gå över tiden innan man blir igångsatt fick då svaret v42 + 6. Det innebär 1 vecka och 3 dagar till, det är bara att ställa in sig på det!
I dag är en otroligt vacker dag ute, allt är vitt! Ska nog ta mig ut och fota lite :)
Puss och kram

V. 41 + 2 dagar = 9 dagar över tiden!

Publicerad 2012-02-13 13:25:46 i Annika,

Måndag den 13:e februari och ingenting vill hända! Jag känner mig inte ens orolig för att föda längre. Vill bara att det ska hända NU! Kom igen! Jag är laddad och redo för detta nu. Varje timma som passerar känns som en evighet!

Fredagskväll i väntan

Publicerad 2012-02-10 22:11:54 i Annika,

Alltså jag blir galen! Det här Kan vara något av det mest frustrerande jag någonsin varit med om!!! Jag är så sjukt otålig nu! Vi tittar på Tv och löser korsord, en riktig partykväll med andra ord ;)
I går var Maria förbi en stund. Hon har vart i London och hade med sig presenter till mig och lillen :) jag fick även en leverans av mina hudprodukter som jag hade bett om, dem är mycket billigare i London. Nu fick jag två dagkrämer och en rengöring för 17 pund. Tack Maria! Puss på dig!
Jaha... Då ska jag väl återgå till min otroligt upplivade kväll med min älskling och blivande farföräldrarna.

Massa rörelser i magen :)

Publicerad 2012-02-09 22:19:39 i Annika,

Jag har fått för mig nu det senaste dagarna att det har blivit mindre rörelser i magen. Pratade med min barnmorska om det i dag, fick ett nr att ringa om jag vill kolla så att allt är okej hos en läkare. Annars var allt bra, han ligger fortfarande i position och alla värden var lika bra som vanligt. Nu när jag ligger här i soffan så sparkar han som aldrig förr!!! :) känns så tryggt när jag känner hans rörelser.
Pratade med mamma i dag och fick då reda på att hon gick över 2 veckor med mig! Åh, herre Gud! Går sånt i arv? Tack för kaffet!

V 40 + 4 dagar

Publicerad 2012-02-09 12:41:27 i Annika,

Då blir det att ta sig till Barnmorskegruppen! Denna gången hoppas jag verkligen blir den sista innan bebisen kommer! Det är underbart väder ute i alla fall :)
Både januari och februari har gått lite som en dimma av väntan. Jag är nog väldigt ottålig som person, det har jag alltid varit om jag tänker efter. Allt som jag vill ska hända ska helst hända NU! För det mesta kan jag ju påverka saker och ting själv men nu finns det INGENTING jag kan göra åt saken, bara att låta det komma när det kommer. "Tänk inte så mycket! Koppla av" säger Luca. Ja, lätt för han att säga!
14:45 ska vi vara hos Elisabeth...

Med Lucas föräldrar på besök blir vi så bortskämda. Varje morgon när vi vaknar har dem vart och köpt färskt bröd och croissanter som ligger och väntar på köksbänken. Dem är för söta! I går kände jag mig verkligen som en lat tonåring som låg i soffan hela dagen, kom och åt för att sedan återgå till soffan. Ganska skönt faktiskt! Haha...

Så här utspänd är magen nu

Dax att komma ut älskade bebis! ♥

Händer inte mycket...

Publicerad 2012-02-08 15:42:40 i Annika,

här! Kunde inte sova igår, låg och tänkte mycket. I dag är jag trött! Tar det lugnt och inväntar värkar. Fick en till tid hos barnmorskan sist, tänkte då att jag skulle ha fött tills dess men det ser inte bättre ut än att vi får ta oss dit i morgon...
Här är lite bilder från i går, jag ser inte så glad ut. Hehe...

Väntar fortfarande...

Publicerad 2012-02-07 22:30:28 i Annika,

På ett tecken att lillen vill ut. I eftermiddag har han rört sig ganska mycket och jag har lite molande känslor i magen och bak i ryggen. Vet inte om det betyder något dock? Överanalyserar varje liten känsla nu, hehe

 

Vilken vacker dag!

Publicerad 2012-02-07 13:19:16 i Annika,

Måste ut i solen!
Jag tycker att bebisen kan komma i kväll! I dag är det v 40 + 2 dagar...
Här är Luca och Anna från i går kväll.
Puss

Familjen samlad!

Publicerad 2012-02-06 19:26:24 i Annika,

3 timmar försent anlände Anna & Pasqa i går kväll. Vi åt god mat och hade en väldigt trevlig kväll. Dem hade med sig massa saker till bebisen och en hel väska full med italienska ostar, korvar, skinkor, choklad och massa annat! Kylen är full nu! Längtar till att kunna ta ett glas rött och njuta av gorgonzola och Parmaskinka till det, mums!
Tidigare i dag kom mamma förbi för att träffa alla hon fick sig även ett litet smakprov på allt gott.

För övrigt händer det inte mycket vad gäller magen, jag hoppas på att det sätter igång i natt! I morgon är det fullmåne, enligt någon sägen så ska tydligen det sätta igång förlossningen.
Hoppas!
Nu förbereder Luca och Anna risotto i köket, den ska det ätas av! mmmm...

Väntar och väntar...

Publicerad 2012-02-05 20:29:13 i Annika,

På Anna & Pasquale. Det har nämligen snöat i Rom för andra gången på 28 år och flyget är försenat. Luca har lagat pasta med lax som står och väntar på spisen, jag är hungrig! Har även bakat en kaka i väntan. Hoppas den blir smaskig! Nu ringer dem säkert när som helst, så vi kan beställa taxi. Under tiden får "Så ska det låta" underhålla den gravida kvinnan.

DAGEN DEN 5 FEBRUARI!!!

Publicerad 2012-02-05 13:53:57 i Annika,

Helt otroligt! Nu har jag gått mina 40 veckor och I DAG är bebisen beräknad att komma.
Jag känner ingenting... Kom igen nu då lillen! Nu är det dax! Jag börjar redan bli uttråkad... hehehe
I kväll kommer Lucas föräldrar hit :) mamma Anna & pappa Pasquale. Det ska bli så kul att träffa dem och öva på italienskan som kan behöva sig ett uppsving. Tappar alltid så mycket emellan gångerna man ses men efter ett par dagar kommer man in i det igen. Vi har hyrt en övernattningslägenhet till dem här på gården där vi bor, perfekt!

I dag firar mina vänner Sara och Ali 3 år tillsammans, dem har precis flyttat in i världens mysigaste bostadsrätt på Kungsgatan och i går köpte Sofia sin bröllopsklänning som är så himla vacker verkligen! Hon och Elias gifter sig i sommar. Herre gud, vi börjar bli vuxna nu. Det är härligt tycker jag...

Hoppas ni får en härligt söndag, jag skickar sms när det börjar hända saker här!


Kaffe och choklad!

Publicerad 2012-02-03 16:55:56 i Annika,

Inte mycket som slår det!
Jag har ju ätit något sött nästan varje dag nu och det unnar jag mig :)
Fast har dock lärt mig att inte inta socker allt för sent om kvällarna för då är lillen i magen uppe i varv halva natten och brötar runt!
Nu är det åter igen fredag och det ska mysas i soffan som vanligt såklart!

Iskallt!

Publicerad 2012-02-03 15:44:57 i Annika,

Shit, vad kallt det var ute i dag! Tänkte först ta en promenad i solen men ångrade mig så fort jag kom ut hehehe...
Gick i alla fall och hämtade beställningen på åkpåsen. Tur att vi hann få den i tid nu när det kommer vara så kallt ute! Tänk att våran lille ska ligga och mysa i den lilla åkpåsen snart, den verkade varm. Valde en liten modell så att den passar i Bilstolen och liggdelen i vagnen. I påsen har jag förberett med en varm overall också.
Sen kommer våren och sommaren och då kommer ingen åkpåse behövas. Längtar tills dess!

Träffat barnmorskan

Publicerad 2012-02-02 16:58:34 i Annika,

i dag. Jag stod kvar på exakt samma vikt som sist. Fortfarande 13 kg + alltså. Magen skiljde bara en cm i omfång, hjärtat klappade fort som vanligt. Tänk att vår lilla bebis är klar där inne! Nu är han liksom färdigbakad och redo att komma ut men när det blir, det bestämmer bebisen själv. Det kan bli nu eller tom om två till tre veckor i värsta fall... Jag hoppas inte han väntar så länge med att komma!
Nu kom min mamma och ringde på dörren! :)

Sista inköpen inför ankomsten...

Publicerad 2012-02-01 22:07:06 i Annika,

Missta mig inte för kommunist nu men jag har tänkt på en grej med alla bebisförberedelser och allt man ska tänka på att inhandla. Allt man behöver finns i hundra olika märken och modeller. Skulle man satsa på en målgrupp att sälja saker till så är det ju helt klart småbarnsföräldrar! Som förälder vill man ha det bästa till sitt barn. Man vill ju inte riskera att vara en dålig förälder genom att välja något som är billigare och sämre för sitt barn.
Frågan är om det dyraste alltid är det bästa?
När jag var liten fanns det väl inte så många märken att välja på!? Tex barnvagn, där är det tydligen väldigt viktigt vilken vagn man väljer eftersom du måste ha rätt "studs" i den och hjul som är smidiga, anpassad för city eller terräng osv... Man ska helst ha en Volvo kombi som småbarnsförälder också.
Måste säga att jag är sjukt trött på samhället när det kommer till allt detta. Skulle jag vara en bättre förälder om jag hade en Bugga Boo- vagn (eller vad dom heter) för 10 000 kr än en Brio i förra årets modell för 5000 kr eller en begagnad för ännu mindre? Skulle jag vara en bättre förälder om jag hade den där Volvon än om jag tar spårvagnen?
När jag var liten fick man vänta tills barnbidraget kom innan man kunde köpa nya vinterskor, man fick ärva av varandra och mamma och mormor sydde grejer. Vi hade en Mazda utan kombi och det gick ju tydligen bra med vagn och allt. Jag tycker att min barndom och uppväxt har varit helt underbar!
Jag ska försöka att inte trampa i alla "föräldrarfällor" och tänka efter lite innan jag handlar. Självklart vill jag köpa bil och ha allt som underlättar familjelivet men vad jag menar med detta inlägget är att man inte alltid behöver köpa det dyraste bara för att känna sig som en bra förälder eller tänka på vad alla andra kommer tycka.

Till mitt inköp, vi skulle ha köpt en åkpåse för länge sedan. Det har glömts bort i allt annat. Jag har kollat runt och även här har vi ovanstående "problem". Tillslut blev det denna:



295 kr kostade den, fast frågan är om den från brio för 800 kr hade varit bättre? Vad tror du?


Det blev även en dinglis att hänga i vagnen för 59 kr, söt tycker jag!

Avslutar detta långa inlägg med ett citat som jag tycker är väldigt bra;

"We are being persuaded to spend money we don't have, on things we don't need, to create impressions that won't last, on people we don't care about"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela